Skydd av personuppgifter / Privacy Policy

Regler och villkor för konsumentlån

Ansökan lämnas till Webfinance. Ansökan kommer att handlaggas av Freedom Finance Kreditservice AB. 
Webfinance marknadsför Freedom Finance Kreditservice AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingtjänst
test

Skydd av personuppgifter

När du använder Webfinance ger du Webfinance AS tillgång till uppgifter om dig. Här kan du läsa mer om vilken information vi samlar in, hur det går till och hur uppgifterna används.

Vad är personuppgifter?
Personuppgifter är information om dig, såsom ditt namn, din hemadress, ditt telefonnummer och din e-postadress. Information om hur du använder Webfinance, till exempel vilka annonser du har sett anses också vara personuppgifter.


Vilka regler gäller för hantering av personuppgifter?
Webfinance AS ansvarar för all behandling av personuppgifter som samlas in via tjänsten Webfinance. Uppgifterna sparas antingen i våra databaser eller på den enhet du använder (telefon, laptop eller liknande). Samtliga personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen.


Vilka uppgifter om dig samlar vi in?

       När du registrerar dig som användare hos Webfinance lämnar du vissa uppgifter om dig själv som sedan sparas hos oss. Detsamma gäller när du fyller i formulären på våra landningssidor eller andra ställen på webbplatsen.

     När du besöker någon av våra hemsidor inhämtar vi information om den teknik du använder, till exempel om du använder en laptop, surfplatta eller mobiltelefon och vilken webbläsare och internetleverantör du använder.

När du besöker våra webbplatser får vi information om ditt användarmönster. Det kan till exempel handla om vilka sidor du besöker, vilka annonser du klickar på och vilken reklam som har visats för dig.

Dessa uppgifter kan vi få tillgång till genom att du fyller i något av formulär på nätet eller per telefon. Utöver detta kräver vår finansiella partner Freedom Finance Kreditservice AB

vissa uppgifter som inhämtas med hjälp av ditt personnummer.


Ansvarig för behandling av personuppgifter hos Webfinance AS
Webfinance AS styrelse är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som används i samband med företagets verksamhet. Detta ansvar innefattar den dagliga hanteringen av sekretesskydd i verksamheten.


Vad innebär det att registrera sig?
Att vara registrerad hos oss ger dig många fördelar och du kan avregistrera dig när som helst. När du ansöker om finansiering får du relevant information via e-post, SMS eller telefon om:

– hur du kan öka dina möjligheter att få ett lån

– tips om hur du kan förbättra din privatekonomi

– banker som erbjuder de bästa refinansieringslånen

– finansnyheter

Efter den första månaden får du endast information en gång per månad. Alternativt kan du meddela att du vill ha information två gånger per år.

Att vara registrerad hos oss ger dig många fördelar och du kan avregistrera dig när som helst.

När du fyller i formuläret på vår hemsida händer följande: Du gör en icke-bindande ansökan om lån och får samtidigt tillgång till vårt kundförmånsprogram.

Som medlem av vårt fömånsprogram får du bland annat information om nya finanstjänster, råd om hur du kan öka dina möjligheter att få lån, samt guider och tips om privatekonomi.

Varför inhämtar vi personuppgifter?
Vi inhämtar personuppgifter i syfte att kunna ge dig bästa möjliga erbjudanden, både med avseende på lånemöjligheter och användarupplevelse. De personuppgifter du lämnar används för att hitta den tredjepart som kan erbjuda dig det bästa lånet. Med hjälp av dina kontaktuppgifter kan vi hålla dig informerad om nyheter och lämpliga erbjudanden. All behandling av personuppgifter – även lagring och vidareförmedlning – sker i enlighet med personuppgiftslagen.

Vad används informationen till?
Vårt mål är att erbjuda dig en skräddarsydd och optimal upplevelse när du använder Webfinance. Personuppgifterna används till att:

Vi behöver till exempel din e-postadress och ditt mobiltelefonnummer så att långivare ska kunna komma i kontakt med dig och erbjuda det lån du söker.

Vi analyserar uppgifterna och använder dem till att vidareutveckla våra tjänster. Det kan till exempel röra sig om att ge dig mer relevanta råd om hur du ökar dina möjligheter att få ett lån, eller att visa dig mer relevanta annonser.

Det är väldigt viktigt för oss att det är tryggt att ansöka om lån hos Webfinance 

Därför gör vi allt vi kan för att förhindra förekomsten av oönskad eller brottslig aktivitet. Cookies, annons- och meddelandehistorik är viktiga verktyg i arbetet med att identifiera regelbrott och bedrägeriförsök. Eventuella misstankar följs noga upp av ett service- eller säkerhetsteam.

Dina kontaktuppgifter kan användas till att skicka information om finanstjänster och andra lämpliga erbjudanden.


Vidarebefordras informationen till andra?
Det kan förekomma att dina personuppgifter används av tredje part för analysändamål. Varje tredje part som mottar uppgifterna är skyldig att följa våra rutiner för hantering av personuppgifter. Om misstanke om brott föreligger kan det hända dina uppgifter lämnas ut till offentliga myndigheter. Dina uppgifter kan även lämnas ut om det föreligger fara för ytterligare bedrägeri eller om uppgifterna behövs för att avgöra en tvist.
I vissa fall vidarebefordar vi personuppgifter med samarbetspartners inom CRM-tjänster och marknadsföring via e-post och sms. Dessa företag har inte tillåtelse att använda uppgifterna för ändamål som inte berör de tjänster de levererar till oss.


Inhämtande av information med hjälp av cookies
Vi använder cookies i vissa delar av våra tjänster. Cookies är små filer med information som lagras i din dator för att ge dig en bättre användarupplevelse. Du kan stänga av och aktivera användningen av cookies i din webbläsare om du så önskar. Om du inaktiverar cookies kan du fortfarande använda Webfinance, men vissa funktioner kommer kanske inte att fungera optimalt.


Radering av personuppgifter
Vi lagrar inte personuppgifter under längre tid eller i större utsträckning än nödvändigt, såvida det inte är påkallat enligt gällande lag. Vi har fastställda rutiner för radering och anonymisering och om du så önskar kan vi radera uppgifter i din användarprofil.
Kontakta oss så ordnar vi det https://kredit.webfinance.se/kontakta-oss? 

Kontakta oss om du vill att vi raderar dina personuppgifter från våra system: personopplysninger@leadsnordic.com


Om du vill avregistrera dig från våra nyhetsbrev, klicka på länken nedan
Skriv in din e-postadress eller ditt mobilnummer så avregistrerar vi dig från våra tjänster. https://kredit.webfinance.se/unsubscribe